18/03/2009

“Onheil in het Heilig Land – De rol van de EU”

In samenwerking met VIRA(Vlaams-Nederlandse Vereniging voor Internationale Betrekkingen – Anders), het MEDEA Instituut heft een lunch-debat georganiseert met Andries van Agt, voormalig premier van Nederland. In aanwezigheid van talrijke prominenten, Belgische en Nederlandse, Andries van Agt schetst de geschiedenis van Palestina en de Palestijnse bevolking sinds 1948 tot vandaag.

De heer Van Agt is een pleitbezorger voor een rechtvaardige opplosing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict op basis van het internationaal recht. Tijdens zijn presentatie, keerde hij terug naar de opeenvolgende divisies van het historische Palestina, en het probleem van de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Hij riep voor Europa om te spreken met Hamas.

Zie zijn interview in de krant De Standaard:
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=40283NC8&word=Van+Agt