04/10/2013

27 september tot 4 oktober

A Syrian solution to civil conflict? The Free Syrian Army is holding talks with Assad’s senior staff 30/09/2013The Independent

Zes weken geleden, kwam een delegatie van twee mannen in het geheim aan in Damascus: burgers uit Aleppo die een onderdeel van het Vrije Syrische Leger representeerden, de rebellengroep die grotendeels uit strijders bestaat die het leger van het regime verlieten, het eerste jaar van de oorlog.

Het lang beloofde hervormingspakket van Erdogan 3/10/2013Mo*

De Turkse premier Tayyip Erdogan kondigde op maandag 30 september hervormingen af die volgens hem erg bevorderlijk zijn voor de Turkse democratie. Dit hervormingspakket is voornamelijk bedoeld om aan de eisen van de Koerden tegemoet te komen, maar heeft ook betrekking op godsdienstvrijheid in Turkije.

Hezbollah and Rouhani –3/10/2013Al-Monitor

Hezbollah leiders zijn er van overtuigd dat het niet uitmaakt wie de president van de Islamitische Republiek van Iran is. Het zal de positie van Teheran, in zijn beginselen niet veranderen ten opzichte van de partij. Bovendien wijst hun analyse alle speculaties dat een hervormingsgezinde president in Teheran zal leiden tot minder steun voor Hezbollah, af.

Italy boat wreck: Hundreds of migrants feared dead after ship sinks off Lampedusa4/10/2013The Independent

De vergeten tragedie van Afrikaanse migranten die met hun leven betalen voor het verlangen om Europa te bereiken, draaide uit op een drama dat de wereld niet langer kon negeren, aangezien honderden in een kwestie van uren omkwamen voor de Italiaanse kust.

Palestinians win settlement land from Israel3/10/2013Aljazeera

Palestijnse boeren hebben land teruggevorderd, dat ze enkele decennia terug verloren aan een Israëlische nederzetting, in een zeldzame juridische overwinning waarvan hun advocaat zegt dat het bewijst dat de Israëlische nederzettingenbeleid omkeerbaar is.