11/10/2013

4 tot 11 oktober

Maliki Says Terrorism in Iraq ‘Directly Related’ to Syria7/10/2013– Al-Monitor

BAGHDAD — De Iraakse premier Nouri al-Maliki, zei in een exclusief interview met Al-Monitor, dat Irak een « overgangsregering die de zaken zal beheren tot de verkiezingen gehouden worden en date en grondwet werd aangenomen » in Syrië steunt.

Anger, Confusion Cloud Iran’s Adoption-Marriage Bill7/10/2013– Al-Monitor

TEHRAN -Een voorgestelde wet die veel controverse veroorzaakte de afgelopen week in Iran kan zijn wortels traceren naar de Koran die zegt:

Het is kristalhelder dat Saoedi-Arabië hem probeert monddood te maken 8/10/2013MO*

Ondergesneeuwd door internationale diplomatieke belangen blijft de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië alarmerend. Begin oktober werd de bekende mensenrechtenactivist Walid Abu al-Khair opgepakt. Zijn misdaad: organiseren van bijeenkomsten over mensenrechten in zijn eigen huis.

La composition du gouvernement Benkirane II enfin connue – 10/10/2013Telquel

De samenstelling van de nieuwe Marokkaanse regering is eindelijk bekend, hieronder de volledige lijst:

‘Syrische rebellen moorden en gijzelen’ -11/10/2013-De Standaard

Syrische rebellengroepen hebben bij een offensief op 4 augustus meer dan 190 burgers gedood en meer dan tweehonderd mensen gegijzeld. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW). ‘64 mensen zijn geëxecuteerd of vermoord.’