21/10/2013

De Marokkaanse economie in de weegschaal

Analyse

De Marokkaanse economie in de weegschaal

Door Giacomo Morabito, gediplomeerde in de Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Messina.

Het Marokkaanse financiële stelsel heeft niet geleden onder de internationale financiële crisis, de reële economie leed echter wel onder de recessie die de belangrijkste economische partners van Marokko kenden, waaronder Frankrijk en Spanje. Het financiële systeem is zo goed georganiseerd dat men pas in 2009 de gevolgen begon te voelen van de internationale economische crisis op de reële economie. Met netto financiële reserves die sterk gedaald zijn, het afremmen van het groeicijfer dat in 2012 slechts 2,7% bedroeg en met een stijging van de kosten in levensonderhoud van 2,3% in juni 2013 tegenover diezelfde maand in 2012, bevindt Marokko zich in een economische situatie die niet benijdenswaardig is.

Verder lezen