19/11/2013

Midi Med: Is er nog steeds sprake van een mysterie rond Qatar?

Midi Med

Debat met Nabil Ennasri, doctoraatstudent aan het Institut d’Etudes Politiques (IEP) in Aix-en-Provence en auteur van « The Riddle van Qatar » (IRIS, Armand Colin).

Moderatie : Sébastien Boussois (Institut MEDEA)

Als emiraat dat regelmatig in het nieuws komt, heeft Qatar de afgelopen jaren een mondiale dimensie aangenomen. Zowel op gebied van sport, media als diplomatie, daagt z’n activisme uit en roept het veel vragen op. Er zal een coherente analyse gegeven worden over de dynamiek van dit emiraat zoals in « The Riddle van Qatar » beschreven. Het doel van de uiteenzetting door de auteur is om de inputs en outputs van deze strategie uit te leggen, waardoor Qatar een van de belangrijkste strategische spelers van het Midden-Oosten blijft.

Wanneer? Dinsdag 19 november 2013 om 12u30 tot 14u00

Adres: Info-Point Schuman, Archimedestraat 1, 1000 Brussel

De uitnodiging

Het inschrijvingsformulier