06/12/2013

25 november tot 6 december

The Egyptian constitution: the militarized state – 27/11/2013Open Democracy

Om artikels in Egyptes gewijzigde grondwet, gerelateerd aan het leger beter te begrijpen, moet men naar de claususels kijken in samenhang met andere zaken. Dit zal licht werpen op wat de heropleving van een grootscheepse militaire dictatuur is.

Minstens 29 doden bij aanval op Jemenitisch ministerie – 4/12/2013De Standaard

Bij een aanval tegen het Jemenitische ministerie van Defensie zijn minstens 29 doden gevallen. Dat melden de plaatselijke veiligheidsdiensten. De poort van het complex in de hoofdstad Sanaa werd opgeblazen met een bomauto. In een militair hospitaal volgde een vuurgevecht

Killing of Hezbollah operative bears Israeli fingerprints – 5/12/2013- The Daily Star

BEIROET/BAALBEK, Libanon: Bij de zoveelste klap voor Hezbollah dit jaar, werd een hoge partij-commandant in het zuiden van Beiroet woensdagnacht vermoord, de voortdurende oorlog tussen de geheimzinnige Libanese groep en haar antagonist Israël aantonend.

Turkey recasts approach to armed groups in Syria – 5/12/2013 Al Monitor

Zal het afsnijden van logistieke steun aan al-Qaeda in Syria door Turkije, en het maken van een onderscheid tussen de al-Qaeda gelieerde organisaties en gematigde groepen onder de vlag van het Vrije Syrische Leger, genoeg zijn om het land te bevrijden van het Syrische moeras?

Ezel is terug in straatbeeld Gaza-Stad – 5/12/2013Mo*

GAZA-STAD – De vuilniswagens staan stil in Gaza-Stad. Dat is het gevolg van een brandstroftekort dat het dagelijkse leven op vrijwel alle fronten beïnvloedt, ook als het gaat om de afvalinzameling en andere vitale diensten. Dus wordt de ezel weer ingezet om te helpen.