08/04/2014

Moyen-Orient 2013. Bilan géopolitique

Moyen-Orient 2013. Bilan géopolitique

Bilan géopolitique 2013

« Moyen-Orient 2013. Bilan géopolitique », gecoördineerd door Sébastien BOUSSOIS

ISBN : 978-2-84924-355-8

14 x 21 cm

214 pagina’s

22,00 €

Auteurs : Jamal AL SHALABI, Jean-Baptiste BEAUCHARDAkram BELKAID, Meriem BEN LAMINE, Karim Emile BITAR, Olivier DA LAGE, Shereen DBOUK,Anas ELBAYE, Shahrazad ELFAR, Nabil ENNASRI, Francesca FABBRI, Marjon GOETINCK, Khadija GUEBACHE-MARIASS, Salam KAWAKIBI, Marius LAZAR,Jean-François LEGRAIN, Giacomo MORABITO, Félix PERNAS, David RIGOULET-ROZE, Eva SAENZ-DIEZ, Nadji SAFIR, Clément STEUER, Manon-Nour TANNOUS, Rukiye TINAS, Elisabeth VANDENHEEDE, Astrid VANACKERE, Tigrane YEGAVIAN en Hanieh ZIAEI.

Het MEDEA Instituut volgt reeds enkele decennia de euro-mediterraanse relaties op met een buitengewone interesse. Wat zich nu afspeelt sinds 2011 is ongezien. De bevolking neemt haar lot in eigen handen. Het Midden-Oosten werd gedurende eeuwen beïnvloed door het Westen en die landen hielden er eigen economische en strategische belangen die leidden tot regionale en internationale geopolitieke rivaliteiten. Sinds 2011 hebben verschillende landen nieuwe leiders, maar is men er vaak niet in geslaagd om stabiele en representatieve leiders te verkiezen. Voor velen zal dit nog enige tijd duren. Het kan nog decennia duren vooraleer de revoluties hun vruchten afwerpen. Ook de bevolking moet wennen aan het democratische ideaal.
Het komt er niet op aan positief of negatief ingesteld te zijn, maar wel om met een realistische blik te kijken naar alle veranderingen in de regio en deze te onderwerpen aan een kritische analyse. Dit geopolitieke overzicht van 2013 is het resultaat van een jaar intensief onderzoek van ons instituut, in samenwerking met experts van universiteiten, journalisten, doctorandi of betrokken actoren die bekend zijn met het veld.

Bestellen : HIER online of mail naar medea(at)medea.be en regel uw aankoop via overschrijving. De totaalprijs bedraagt 22 € + verzendingskosten (5€ voor België en 10€ voor het buitenland).

Bankgegevens van het MEDEA Instituut:
IBAN: BE88 0682 2875 6541
BIC: GKCCBEBB