25/07/2014

11-25 juli

Israël wekt het Palestina dat het probeerde te verpletteren-22/07/2014- MO* Magazine

Toen de lichamen van drie Israëlische kolonisten – twee tieners, Aftali Frenkel en Gilad Shaar, beiden 16, en Eyal Yifrach, 19 – op 30 juni gevonden werden nabij Hebron aan de zuidelijke West Bank, verkeerde Israël in een staat van rouw en een golf van medeleven spoelde over de wereld. De drie jongeren verdwenen achttien dagen eerder in onduidelijke omstandigheden. Het hele voorval, zeker na zijn meedogenloze einde, leek Israëli’s te traumatiseren. Dit leidde tot de ontkenning van wrede waarheden over de kolonisten en de militarisering van hun samenleving.

Van Irak tot Syrië: naar de oorsprong van de Islamitische Staat -23/07/2014- Orient XXI

De verdrijving van de christenen in Mosul is de laatste maatregel genomen door de nieuwe Islamitische Staat die nu een grondgebied bedekt van het westen van Syrië tot de grenzen van Bagdad. Het heeft de radicale mosilmgroepen tien jaar en een Amerikaanse oorlog in Irak gekost om hun invloed in het hart van het Midden-Oosten te doen gelden. Of dit duurzaam blijkt is nog maar de vraag.

« Pictures From the Land of Epic Battles #2″ (screenshot). Een strijder voor ISIS.

Egypte voert campagne tegen het atheïsme – 24/07/2014- Al Monitor

Het Ministerie van Habous en Islamistische zaken in Egypte heeft, in samenwerking met het Ministerie voor Sport en Jongeren, een campagne opgesteld om te strijden tegen de verspreiding van atheïstisch denken bij de jongeren.

Het koninkrijk opent zijn beurs voor buitenlandse investeerders– 24/07/2014- Courrier international

De Saoedische Beurs zal voor midden 2015 open zijn voor buitenlandse investeerders. Een evenement dat zeker investeerders zal aantrekken en een nieuwe kans voor het land om zich uit te afhankelijkheid van olie te trekken.

Vluchtig herenidgd, chronisch verdeeld – 25/07/2014- L’Orient le Jour

Libanon was gisteren verenigd door de tragedie van de Air Algerie Airbus, waarbij een twintigtal Libanezen de dood hebben gevonden ergens in de Sarah. Het zal zaterdag weer herenigd worden wanneer al zijn afgevaardigden naar het Parlement af zullen zakken om samen hun afkeer en weigering te uiten over wat er gebeurd in Mosul en Gaza.