27/01/2015

Midimed Johan Leman De jihadi van om de hoek Donderdag 12 maart

 

Het MEDEA Instituut en de Europese Beweging-België hebben de eer u uit te nodigen voor een lunchdebat met

Johan Leman,

Antropoloog, em. Prof. KU Leuven, voorzitter van Foyer vzw Sint-Jans Molenbeek

Moderatie: Marjon Goetinck (Het MEDEA Instituut)

De problematiek rond de Europese Syrië- en Irakstrijders en het terrorismedebat is razend actueel. Zoals de recente terreuraanslagen in Parijs tonen, radicaliseren jonge moslims voor ze vertrekken. Met welke ideologie wapenen deze jongeren zich?
Professor Leman schetst de bredere context van het radicaliseringproces en poogt te verklaren waarom iemand ‘jihadiseert’ en eventueel naar Syrië of Irak vertrekt. Wie en wat komt daar allemaal bij kijken? En wat kan men zich daarbij als tegenstrategie indenken?

Wanneer? Donderdag 12 maart, van 12u30 – 14u
Waar? Muntpunt, Literair Salon, Munt 6, 1000 Brussel
Ter plaatse te betalen : 5 euro (3 euro voor de leden van de Europese Beweging) inclusief drankje en sandwich.
Taal : Nederlands ; Q/A in het Nederlands en Engels

Verplichte inschrijving : Mogen wij u vragen uw deelname te bevestigen vóór dinsdag 10 maart 2015 door het online inschrijvings formulier http://www.mouvement-europeen.be/index.php?option=com_rsform&formId=96&Itemid=&lang=nl) in te vullen?

Contact : MEDEA, Institut européen sur la coopération méditerranéenne et euro-arabe – medea@medea.be – 02 231 13 00

INVITATION