10/04/2015

Persoverzicht 3 – 10 April

Ongemakkelijke dagen in Dhiba , Tunesië – 2015/04/06 – Oost XXI 

REGIO tussen mensensmokkel en onveiligheid

In Tunesië wordt de nieuwe regering die aantradt op 6 februari onmiddellijk geconfronteerd met sociale spanningen in het zuiden die herinneren aan de dringende economische hervormingen. Het verder ontwikkelen van achtergestelde gebieden is een grote uitdaging voor de regering van Habib Essid. Voorbij de sociaal-economische problemen is er het veiligheidsrisico. Het bezoek aan Parijs van president Beji Caid Essebsi op 7 april zal mogelijks de internationale hulp aan het land versnellen.

Isis laat meer dan 200 Iraakse Yezidi vrij na acht maanden – 2015/08/04 – The Guardian 

De groep Islamitische Staat heeft meer dan 200 Yezidi vrijgelaten op woensdag na hen gedurende acht maanden te houden.  Dit is de laatste massale vrijlating van gevangenen door de extremisten die lijden als doelwit van de VS geleide luchtaanvallen en een Iraaks grondoffensief.

Lees het vervolg